Naar inhoud

Terug

Leerlingen fuiven voor 11.11.11

De leerlingen van het vijfde leerjaar van basisschool De Graankorrel in Blauberg zetten zich met Halloween in om een fuif in de school te organiseren. Een idee waarmee de jongeren zelf op de proppen kwamen. Het project mondde uit in een goed georganiseerde en gezellige bedoening. Zo waren ook de ouders welkom voor een lekker glaasje en een versnapering, zij het in een apart lokaal. 

De kinderen beslisten zelf en spontaan de opbrengst van de fuif, 513 euro, aan 11.11.11 te schenken. Op maandag 17 november overhandigden de vijfdejaars het bedrag officieel aan afgevaardigden van 11.11.11.

Als schepen van Onderwijs en Ontwikkelingssamenwerking vindt Kathleen Helsen (CD&V) het positief dat de school het ondernemerschap van de leerlingen ondersteunt. Kathleen Helsen: “Het project is een rijke leerervaring geweest voor de kinderen. Ook doet het deugd dat de leerlingen beslisten de winst aan 11.11.11 te schenken. Dat getuigt naast ondernemerschap van een groot hart voor solidariteit.”

 

Toegevoegd op 28 april 2009

Tags: Herselt

Facebook

Youtube

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief