Naar inhoud

Terug

Roemeense vrouwen te gast in Herselt

Eind oktober waren Roemeense vrouwen uit Berbesti te gast in Herselt om ervaring en kennis rond vrouwenbewegingen op te doen. Zo werden ze ondergedompeld in het Herseltse verenigingsleven. Het Herselts Uitwisselingsteam (HUT) werkte een gevarieerd programma uit. De Roemeense vrouwen gingen niet enkel in dialoog met o.m. CM, het gemeentebestuur, HUT en de Herseltse vrouwenbewegingen, maar ze woonden ook allerlei activiteiten bij zoals o.m.: ajourbreien met KVLV Ramsel, een bezoek aan de basisschool in Bergom, bloemschikken met KAV Bergom. 

Kathleen Helsen, schepen van Cultuur in Herselt: “De vrouwenorganisatie in Berbesti heeft de opstart achter de rug. Het enthousiasme is hoog en dat is een fijne vaststelling. De Roemeense vrouwen willen heel veel leren uit de praktijkvoorbeelden in Herselt. Ook de vraag naar ondersteuning en begeleiding van de Roemeense vrouwen is hoog. Zij hebben ons uitgenodigd om met een delegatie naar Berbesti te komen om precies hun situatie goed in te schatten en vanuit die inzichten een ondersteuning aan te bieden. Vanuit Herselt willen we ons hiervoor blijven inzetten. Met respect voor elkaars cultuur en mogelijkheden. Om op die manier een wisselwerking te creëren waaruit alle partners van elkaar leren. Want ook wij hebben heel wat van hen te leren.“

Toegevoegd op 28 april 2009

Tags: Herselt

Facebook

Youtube

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief