Naar inhoud

Terug

Actualiteitsdebat hoger onderwijs

 Op woensdag 22 oktober voerden we in de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement een boeiend debat over de uitdagingen waar het hoger onderwijs voor staat.

In mijn tussenkomst haalde ik drie punten aan die cruciaal zijn voor ons hoger onderwijs: Vooreerst moet ons hoger onderwijs maatschappelijk relevant zijn, duurzaam en internationaal georiënteerd. Daarnaast is het belangrijk dat onze universiteiten en hogescholen van hoge kwaliteit blijven, ondanks de besparingen. Tenslotte moeten we blijven inzetten op de democratisering van het hoger onderwijs. Ik vroeg de minister dan ook om in een nauwe samenwerking met studenten, universiteiten en associaties die maatregelen te nemen die zullen toelaten om zelfs met iets minder middelen de democratisering te versterken en de kwaliteit van ons hoger onderwijs nog te verhogen. Lees het verslag van het volledige debat hier.

 

Toegevoegd op 23 oktober 2014

Tags: Hoger onderwijs, Vlaams Parlement,

Facebook

Youtube

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief