Naar inhoud

Terug

Witte lintjes actie

Met Vrouw en Maatschappij deelden we vrijdagvoormiddag witte lintjes uit in het station van Heist-op-den-Berg. Onze actie kaderde in een bredere actie van Vrouw en Maatschappij in heel Vlaanderen, die op haar beurt deel uitmaakte van de internationale ‘white ribbon’ campagne. Met deze actie wilden we de aandacht vestigen op de strijd tegen geweld op vrouwen.

Alleen al in ons land worden er dagelijks acht verkrachtingen en wekelijks vijf groepsverkrachtingen aangegeven. Dit is onaanvaardbaar, zeker als we weten dat er 90% van de feiten niet wordt aangegeven. Daarbij komt nog dat door de inefficiënte gerechtelijke procedures en gebrekkige wetgeving slechts 14% van de daders wordt veroordeeld. Met Vrouw en Maatschappij vragen we aandacht voor deze problematiek. Meer bepaald willen we dat delinquenten consequent en rechtvaardig gestraft worden. De slachtoffers mogen hierbij niet meer opdraaien voor de gerechtskosten en het verhoor moet audiovisueel verlopen. Op deze manier moeten slachtoffers hun verhaal maar 1 keer doen, en bij opgeleide agenten. Daarnaast moeten daders ook getest worden op SOA’s, in plaats van slachtoffers preventief medicijnen te laten nemen. De DNA-profielen van bepaalde categorieën van verdachten moeten in een databank terechtkomen om meer zaken op te lossen, niet enkel van veroordeelden. Op deze manier kunnen we het geweld tegen vrouwen een halt toeroepen!

Toegevoegd op 14 november 2013

Tags: Vlaams Parlement, Vrouw & Maatschappij,

Facebook

Youtube

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief