Naar inhoud

Terug

Databank kunst opengesteld

Al wel eens gehoord van de Vlaamse Primitieven maar geen idee hoe zij eruit zien? Vanaf nu wordt de online databank Lukasweb opengesteld voor educatieve doeleinden. De digitale beeldbank stelt meer dan 8.800 beelden van kunstwerken uit de collecties van Vlaamse musea, erfgoedinstellingen en kerken gratis ter beschikking. Zo worden leerkrachten en leerlingen er toe aangezet om rond kunst te werken, en wordt de drempel om een museum te bezoeken hopelijk kleiner. Kinderen en jongeren worden op deze manier zo vroeg mogelijk betrokken bij het Vlaams kunstpatrimonium.

 

Leerlingen, leerkrachten en studenten kunnen gratis meer dan 8.800 kwalitatieve beelden raadplegen en downloaden. Hier was vanuit het onderwijs een sterke vraag naar. Deze beelden kan je gebruiken voor een klaswerk, een thesis of als lesmateriaal.

 

Toegevoegd op 30 september 2013

Tags: Vlaams Parlement

Facebook

Youtube

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief