Naar inhoud

Terug

Goed Gezinddag

Op Pinkstermaandag organiseerde CD&V de Goed Gezinddag in Planckendael. Met 6000 inschrijvingen was deze dag een heus succes. Zelfs het minder goede weer kon de feestvreugde niet temperen. Voor kinderen was er allerlei randanimatie voorzien, en kon een bezoekje aan de dierentuin niet ontbreken. Geïnteresseerden konden deelnemen aan de dialoogmomenten in de voormiddag.

In kleine groepen werden verschillende thema’s besproken zoals betaalbaar wonen, onderwijsbeleid, energie, langer werken,… . Tijdens deze dialoogmomenten heb ik interessante ideeën gehoord. Momenteel is er te weinig differentiatie en flexibiliteit binnen jobs. “Als we langer moeten werken”, zo redeneerde iemand, “moeten we ons meer bijscholen, zodat we flexibeler inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt”.  De jeugd kon het idee van de inkorting van de schoolvakanties niet goed smaken, terwijl andere deelnemers er net voor pleiten om de vakantiedagen meer te spreiden doorheen het jaar. “Waarom kinderen en jongeren tijdens hun vakanties niet  aanzetten om taalvakanties te volgen?” opperde een leerkracht. Het waren boeiende gesprekken, en na afloop kon iedereen mee taart eten om de verjaardag van Kai-Mook mee te vieren.

Toegevoegd op 21 mei 2013

Tags: Vlaams Parlement

Facebook

Youtube

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief