Naar inhoud

Terug

Nieuw actieplan grensoverschrijdend gedrag op school eindelijk op komst

Het aantal spijbelaars in het onderwijs neemt toe. Dit ondanks het spijbelactieplan van de Vlaamse Regering. Vandaag worden heel wat acties om spijbelen tegen te gaan, ondernomen, maar een duidelijk zicht op welke maatregel welk effect heeft, is er nog niet.

Ik pleitte ervoor om een onderzoek op te starten naar de profielen van spijbelaars en welke methode efficiënt is om welk profiel van spijbelaars aan te pakken. In plaats van de nadruk te leggen op registreren en sanctioneren, geloof ik sterk in een preventieve aanpak op school.

Tegen de zomer van 2011 zou de minister een nieuw actieplan grensoverschrijdend gedrag op school klaar hebben. Intussen zijn we een halfjaar verder. Ik drong bij de minister aan om dringend werk te maken van het nieuwe plan [PDF]. Het plan wordt eerstdaags gefinaliseerd.

Toegevoegd op 08 maart 2012

Tags: Spijbelen, Vlaams Parlement,

Facebook

Youtube

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief