Naar inhoud

Terug

Herselt en Berbesti evalueren samenwerking

Tijdens de herfstvakantie reisde ik als schepen van Cultuur met een groep Herseltse gemeenteraadsleden naar Berbesti in Roemenië. Het was de eerste keer dat de gemeenteraadsleden Berbesti bezochten. Op de agenda stond een evaluatie van de samenwerking tussen de Roemeense stad en Herselt.

Sinds 2004 bouwt het gemeentebestuur van Herselt samen met het Herselts Uitwisselingsteam (HUT) een uitwisseling uit met Berbesti. Aanvankelijk lag de focus op het jongerenproject. Intussen reikt de samenwerking verder: tot de scholen, de vrouwenbewegingen, een ecobouwproject en nauwe contacten met de gemeentebesturen.

Samen met zes gemeenteraadsleden van verschillende politieke partijen, de cultuurbeleidcoördinator en de stedenbouwkundige trok ik van zaterdag 29 oktober tot 1 november naar Berbesti. Eerder waren de burgemeester en gemeenteraadsleden van Berbesti al op bezoek in Herselt. Nu was het de beurt aan de Herseltse gemeenteraadsleden om hun Roemeense collega’s te bezoeken.

Samen met onze collega’s in Berbesti hebben we onze samenwerking geëvalueerd en hebben we nieuwe lijnen uitgezet voor de volgende jaren. De gemeenteraadsleden in Berbesti zijn erg geïnteresseerd in de manier waarop wij politiek bedrijven, in hoe we de verkiezingen voorbereiden. De vrouwenbeweging wil meer ondernemerschap zien bij de vrouwen en wil meer vrouwen in de politiek. Het is enorm boeiend om van elkaar te leren. Ik ben ervan overtuigd dat we in de toekomst even goed en nauw kunnen samenwerken.

Naast de ontmoeting met de Roemeense gemeenteraadsleden, stond ook een kennismaking met Berbesti op het programma: o.m. met de verschillende wijken in de stad, de school, de mijnsite, de vrouwenbeweging.

Bekijk foto's

Toegevoegd op 07 november 2011

Tags: RoemeniŽ

Facebook

Youtube

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief