Naar inhoud

Terug

Financiering en erkenning van de CAR volledig overhevelen naar Vlaanderen

Op dit moment worden de Centra voor ambulante revalidatie (CAR) gefinancierd door de federale overheid en erkend door de Vlaamse overheid. Deze versnippering van bevoegdheden bemoeilijkt een coherente ontwikkeling van de sector.
 

Centra voor ambulante revalidatie (CAR) richten zich onder meer naar kinderen en adolescenten met pervasieve ontwikkelingsstoornissen, hyperkinetische stoornissen en kinderen met complexe mentale functiestoornissen.


Op dit moment worden de centra gefinancierd door de federale overheid en erkend door de Vlaamse overheid. Deze versnippering van bevoegdheden bemoeilijkt een coherente ontwikkeling van de sector. Bovendien is het zo dat de centra dagelijks samenwerken met organisaties die door de Vlaamse overheid gefinancierd en erkend worden: scholen, CLB’s, diensten geestelijke gezondheidszorg, MPI’s.


Om een goede coördinatie en samenwerking te kunnen realiseren met deze organisaties is de sector vragende partij voor een volledige overheveling van de sector – zowel de bevoegdheid als de middelen – naar Vlaanderen.

Ik stelde hierover een vraag aan de minister van Welzijn [PDF].
 

Toegevoegd op 26 januari 2011

Tags: Vlaams Parlement, Welzijn,

Facebook

Youtube

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief