Naar inhoud

Terug

Gouverneur ondervindt wateroverlast in Herselt aan den lijve

Dat Herselt te kampen heeft met wateroverlast bij hevige regen, dat mochten gouverneur Cathy Berx en enkele deputés aan den lijve ondervinden tijdens een werkbezoek op vrijdag 14 januari.

Naast de problematiek van de weekendverblijven was ook het beheer en ruimen van enkele waterlopen door het provinciebestuur bij regenval één van de agendapunten. Samen met de leden van het schepencollege maakten de gouverneur en de deputés een busrondrit langs de pijnpunten.
 
Maar het bezoek liep anders dan gepland. Bij het eerste plaatsbezoek aan weekendzone De Worfkens reed de bus zich vast omdat het gebied blank stond. Oorzaak van de wateroverlast was de Calsterloop die buiten de oevers was getreden omdat er niet voldoende slib is geruimd. De waterloop is een gedeelde bevoegdheid van de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant.
 
Het was voor de gouverneur meteen duidelijk waar het schoentje knelde. Een spannend werkbezoek met een onvoorziene wending dat hopelijk vruchten afwerpt.

Toegevoegd op 19 januari 2011

Tags: Herselt, Ruimtelijke ordening, Weekendverblijven,

Facebook

Youtube

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief