Naar inhoud

Terug

Tekenschool in Herselt op weg naar volwaardig filiaal

De tekenschool in Herselt telt vandaag 103 inschrijvingen. Schepen van Cultuur Kathleen Helsen (CD&V) streeft naar een erkenning als officiële afdeling van de gemeentelijke tekenschool in Westerlo.

 

Kathleen Helsen gaf vier jaar geleden de start voor een afdeling van de Westelse tekenschool in de vrije basisschool Ter veste in Herselt. Sinds september van dit jaar hebben kinderen ook de mogelijkheid om in Steenovens in Ramsel naar de tekenschool te gaan. In de twee vestigingen samen zijn vandaag 103 kinderen ingeschreven. Wegens het succes wordt in Ramsel binnenkort een tweede klaslokaal voorzien.

“Ik ben blij dat zoveel kinderen de weg naar de tekenschool gevonden hebben”, zegt Kathleen Helsen. “Het is belangrijk dat jonge mensen hun creativiteit kunnen botvieren. Dat ze dat dichtbij huis kunnen doen, verlaagt de drempel. Diezelfde creativiteit is veelbelovend voor de toekomst van jonge mensen in Herselt. Creatieve mensen zijn vandaag zeer gegeerd op de arbeidsmarkt.”

Met 120 inschrijvingen kunnen de afdelingen in Herselt erkend worden als officieel en volwaardig filiaal van de tekenschool in Westerlo. “Die kaap hopen we volgend jaar te bereiken”, stelt Kathleen Helsen.

Toegevoegd op 28 april 2009

Tags: Herselt

Facebook

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.