Naar inhoud

Terug

Voorleessoftware voor alle leerlingen met dyslexie

Al sinds 2012 pleit ik er voor in de Commissie Onderwijs dat wordt tegemoet gekomen aan de problemen die kinderen met dyslexie dagelijks ervaren. Ik ben vandaag dan ook ontzettend blij dat de Vlaamse Regering de toekenning van projectsubsidies aan Eureka Die-’S-Lekti-Kus vzw goedkeurde en een grote investering doet om voorleessoftware via weblicenties beschikbaar te stellen. Minister Crevits maakt hier een kleine €900 000 voor vrij; zo krijgt vanaf nu élke leerling met lees-, spelling- en/of schrijfproblemen toegang tot voorleessoftware.

 

 

 De vzw stelt haar expertise over leerstoornissen vrij ter beschikking in alle scholen in en buiten Vlaanderen en ontwikkelde voorleessoftware, zodat kinderen hun leer- en werkboeken kunnen beluisteren. Ook voor internetteksten kunnen deze leerlingen de software gebruiken.

Waar voordien, sinds de overheveling van de dyslexiesoftware naar het beleidsdomein Onderwijs, de overdracht van voorleessoftware eerder stroef verliep en wegens beperkt budget slechts voor een vierde van de leerlingen die er nood aan hadden beschikbaar was, zal het nu mogelijk zijn om deze software algemeen toegankelijk te maken voor alle 60 000 Vlaamse scholieren die er nood aan hebben.  

Weer een top initiatief van onze minister dus!

Toegevoegd op 13 oktober 2017

Tags: Leerzorg, Vlaams Parlement,

Facebook

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.