Naar inhoud

Terug

Dag van de Trage Weg

 VARENWINKELVOETWEG INGEWANDELD OP DE ‘DAG VAN DE TRAGE WEG’

 

 

 

Zondag 18 oktober was het de ‘Dag van de Trage Weg’. Niet toevallig werd dan in onze gemeente de Varenwinkelvoetweg – de eerste Trage Weg – officieel ingewandeld. Ook ikzelf was van de partij, als ‘medebezieler’ van het project.

De herfst is dan ook voor vele wandelaars en fietsers het seizoen bij uitstek om in de frisse buitenlucht te vertoeven, temidden van een wondermooi kleurenpalet. Geen beter moment om in deze landelijke gemeente de Trage Wegen weer nieuw leven in te blazen!

Wanneer we het hebben over Trage Wegen, dan gaat het om wegen, die voorbehouden zijn voor niet-gemotoriseerd verkeer – voornamelijk voetgangers, fietsers en ruiters dus.
Met een aantal vrijwilligers hebben we het afgelopen jaar de verschillende trage wegen in onze gemeente in kaart gebracht om dan stap voor stap te bekijken hoe we deze wegen (opnieuw) openstellen en houden om onze inwoners een stukje recreatie dicht bij huis te bezorgen. De gemeente is immers wettelijk verplicht om deze veldwegen, bospaadjes, doorsteekjes,… open te houden en te onderhouden.

Ondanks de vele voordelen van deze wegen, zijn vandaag de dag heel wat Trage Wegen ‘bedreigd’: ze geraken afgesloten, zijn slecht onderhouden, hebben te lijden onder nieuwe verkavelingen,… Daarom wilden we afgelopen zondag de ‘Dag van de Trage Weg’, waarop we in Herselt de Varenwinkelvoetweg inwandelden, als opstap gebruiken naar een heropenstelling en herwaardering van deze doorgangen, niet enkel in onze eigen gemeente.

Met enige trots kijk ik terug op een geslaagde en gezellige middag, waarbij we in een aangenaam herfstweertje, gepaard gaand met de zo typische kleuren- en geurenpracht,  met een 100-tal mensen flink gestapt hebben!

(Foto: Alain Trappeniers) 

Toegevoegd op 20 oktober 2015

Tags: Herselt

Facebook

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.