Naar inhoud

Terug

B-attest

Het is niet de vrije keuze die cruciaal is, maar de beste keuze, in het belang van de leerling, rekening houdend met hun talenten en interesses. Daarom is de hervorming van het B-attest in het secundair onderwijs noodzakelijk. Ik ging hierover in debat in De Zevende Dag 

 Met een A-attest kunnen leerlingen hun studierichting verder zetten in het nieuwe schooljaar. Een C-attest aan het einde van het schooljaar betekent helaas dat het jaar moet overgedaan worden. Een leerling die een B-attest krijgt, wordt door de klassenraad aangeraden om over te gaan naar een volgend jaar maar in een andere, meer gepaste studierichting. We stellen vast dat te veel leerlingen met een B-attest ervoor kiezen om het jaar over te doen  wat niet de bedoeling is. Het zittenblijven leidt meestal niet tot betere studieresultaten.  Daarom is het belangrijk dat het B-attest wél gebruikt wordt als begeleidings- en heroriënteringsinstrument en een verder falen in de schoolloopbaan vermeden wordt.

 

Toegevoegd op 08 september 2015

Tags: Vlaams Parlement

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.