Naar inhoud

Terug

Herselt richt wereldraad op

Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2006 heeft Kathleen ontwikkelingssamenwerking in haar ruim takenpakket als schepen in Herselt. Als nieuwe schepen voor ontwikkelingssamenwerking wil zij het ontwikkelingsbeleid kleur geven, een dynamiek op gang brengen. Daarom de beslissing om een wereldraad op te richten, waarin inwoners op vrijwillige basis nadenken over het beleid dat vanuit een gemeente als Herselt kan worden gevoerd.
 

“Onze gemeente telt verschillende inwoners die actief zijn in derdewereldlanden, die bewust een project in een ontwikkelingsland steunen of die stevige banden hebben met Roemenië, een land in volle ontwikkeling”, verklaart Kathleen. “Vanuit hun zeer eigen belevenissen kunnen zij een steentje bijdragen aan een Herselts beleid voor ontwikkelingssamenwerking. Zo kunnen we elkaar wederzijds informeren en warm maken om te participeren aan projecten; elkaar een blik gunnen op de wereld en vanuit verschillende ervaringen en inzichten een verantwoordelijkheidsgevoel aanwakkeren over alle grenzen heen. ”

Interesse in de wereldraad? Geef een seintje aan de gemeentelijke dienst voor ontwikkelingssamenwerking op 014-53.98.41.

Toegevoegd op 28 april 2009

Tags: Herselt

Facebook

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.