Naar inhoud

Terug

Brede School

 Het is belangrijk om op een brede manier te kijken naar ontwikkeling van kinderen. Kinderen die deelnemen aan het kunstonderwijs, hebben meer studiesucces in het hoger onderwijs. Dit blijkt uit een recente studie van het Steunpunt Studie- en Schoolloopbanen. Ik vroeg de minister in de Commissie Onderwijs hoe zij het concept van een Brede School ziet. Bij een Brede School staat immers een brede ontwikkeling van elk kind of elke jongere centraal door het ondersteunen en/of creëren van een brede leer- en leefomgeving.

 Brede School draagt bij tot meer gelijke kansen door alle kinderen en jongeren in contact te brengen met andere aspecten dan het officiële schoolse. De minister erkende dit en stelde dat een Brede School van onderuit moet groeien. Ze wil daarom vanuit de overheid geen centrale regels opleggen, maar wel een goed klimaat creëren om een Brede School in te laten ontwikkelen. De lokale context is immers bepalend voor het succes van een Brede School. Ik vroeg haar om vanuit Vlaanderen te kijken hoe we de Brede school verder kunnen stimuleren. Dit moeten we meenemen in het debat dat we hierover in het najaar de in Commissie Onderwijs zullen voeren.

Toegevoegd op 06 juni 2015

Tags: Vlaams Parlement

Facebook

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.