Naar inhoud

Terug

Gon-begeleiding

 GON-begeleiding is geen luxe, maar een noodzaak om kinderen de beste kansen te bieden op een traject in het gewoon onderwijs. Daar ben ik van overtuigd. We moeten de expertise vanuit het buitengewoon onderwijs inzetten in het gewoon onderwijs.

 In de plenaire vergadering van vandaag kwam dit thema aan bod. Ik heb de minister gevraagd om de voorwaarde voor GON-begeleiding zoals het is opgenomen in het M-decreet opnieuw te bekijken. Nu moet een kind eerst 9 maanden in de types basisaanbod en 3 in het bijzonder onderwijs zijn ingeschreven als het recht wil hebben op GON-begeleiding.  Met het M-decreet wordt verwacht dat er leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften langer in het gewoon onderwijs blijven. Voor hen moet er ook een mogelijkheid zijn om GON-begeleiding te krijgen. De minister antwoordde dat het M-decreet op een zorgvuldige manier zal worden uitgevoerd, en de GON-begeleiding daarbij zeker niet uit het oog zal worden verloren.  

Toegevoegd op 03 juni 2015

Tags: Vlaams Parlement

Facebook

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.