Naar inhoud

Terug

Mobiliteitsdossier Kempen

 In de Kempen is er nood aan goed functionerend en op elkaar afgestemd openbaar vervoer. Omwille van de besparingen bij De Lijn, wordt het openbaar vervoer in landelijke gebieden afgebouwd. Nochtans is het belangrijk dat ook in de Kempen een basis aan mobiliteit bestaat.

 De Lijn schakelt omwille van de besparingen aangekondigd voor 2015 en mogelijk de jaren nadien, over op een vraaggestuurd aanbod van openbaar vervoer in landelijke gebieden. De lokale besturen worden gevraagd zelf oplossingen te voorzien. Voor kwetsbare mensen zoals werkzoekenden betekent dit nieuwe systeem een vorm van sociale uitsluiting, omdat ze niet meer altijd vlot op hun bestemming geraken. De vrees bestaat nu dat de gemeentebesturen te weinig middelen hebben om een geschikt aanbod uit te bouwen. Het is ook belangrijk dat er een solide samenwerking tussen de verschillende gemeenten tot stand wordt gebracht. Ik zal er voor de Kempen mee op toezien dat er een basisaanbod gegarandeerd blijft.

Toegevoegd op 20 april 2015

Tags: Herselt

Facebook

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.