Naar inhoud

Terug

Ziekteverzuim Vlaams Onderwijspersoneel

 Het aantal ziektedagen bij leerkrachten staat op het hoogste peil sinds 2009. Psychosociale problemen zijn de voornaamste oorzaken. Vooral oudere leerkrachten gaan er vaak mentaal onderdoor.

Dit is een signaal dat we niet mogen negeren. Daarom stelde ik minister Crevits hier in de plenaire vergadering een vraag over. 

De minister bevestigde dat we nu een aantal maatregelen moeten nemen die hier soelaas kunnen brengen. Ze verwees hierbij naar het regeerakkoord waarin staat dat de planlast verminderd moet worden. Ook de omkadering van directeurs in kleine scholen en een welzijnsbeleid op scholen noemde de minister als mogelijke maatregelen. Ik vroeg de minister het debat ruimer te voeren, over de beleidsgrenzen heen. Ook vroeg ik om het debat niet te beperken tot maatregelen op korte termijn maar ook verder te denken. Hierbij verwees ik naar de vraag die ik al van scholen kreeg om meer ruimte aan scholen te geven om een eigen personeelsbeleid te voeren, en vroeg ik de minister deze vraag mee te nemen naar het sociaal overleg.

Het opiniestuk dat ik erover schreef vind je hier

Toegevoegd op 04 februari 2015

Tags: Vlaams Parlement

Facebook

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.