Naar inhoud

Terug

Evacuatie chirokamp

De hevige regenbuien van afgelopen weekend zorgden ervoor dat de meisjeschiro uit Retie moest geëvacueerd worden van hun kampplaats in Herselt. Samen met de leiding en de burgemeester van Retie, gaan we op zoek naar een manier waarop de chiromeisjes hun kamp toch nog op een toffe manier kunnen afsluiten. 

 De meisjes van de chiro uit Retie arriveerden op 8 juli in Herselt, op het kampterrein aan de Groenheuvelstraat. Ze lieten zich niet afschrikken door de weerberichten. Ze sloegen hun kamp op en begonnen met volle moed greppels rond hun tenten te graven. De brandweer stak een handje toe. Om het terrein niet verder onder druk te zetten, werd de bezoekersdag in de Mixx georganiseerd. Al deze maatregelen mochten helaas niet baten, de regen bleef maar stromen. Uiteindelijk nam ik als plaatsvervangende burgemeester samen met de organisatoren van het kamp en de bevoegde diensten de moeilijke beslissing om het kamp vroegtijdig af te breken en de meisjes de evacueren naar de parochiezaal van Herselt. Nu steken we de koppen bij elkaar om het chirokamp toch nog op een leuke manier af te sluiten.

Toegevoegd op 15 juli 2014

Tags: Herselt

Facebook

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.