Naar inhoud

Terug

Teach First in Vlaanderen

Teach First is een speciaal opleidingsprogramma dat studenten die afstuderen aan de universiteit of de hogeschool wil aantrekken om aan de slag te gaan in het onderwijs. De studenten worden streng gescreend, krijgen een contract van twee jaar tewerkstelling binnen eenzelfde school. Daarbovenop krijgen ze een speciale lerarenopleiding waarin ze leren geloven in de talenten van alle leerlingen en die van sociaaleconomisch zwakkere leerlingen in het bijzonder. Ze worden tijdens hun loopbaan voortdurend gecoacht en uitgedaagd om continu te leren. Ze werken samen met het bedrijfsleven en draaien mee in een lerend netwerk.

Het Teach First programma legt de lat hoog voor hun leerlingen, maar de leerkrachten helpen hen over deze lat te geraken door te volharden en door het aanwenden van hun leiderschapskwaliteiten. Voorbeelden uit de U.K. bewijzen dat het werkt. Daarom onderzoeken we de mogelijkheden om dergelijk programma in Vlaanderen op te starten.

Een stuurgroep waarin alle partners vertegenwoordigd zijn, kwam reeds verschillende keren samen. Er is nog werk voor de boeg maar het enthousiasme van de leden resulteert alvast weldra in een sterke Vlaamse vertaling.

Toegevoegd op 25 februari 2014

Tags: Vlaams Parlement

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.