Naar inhoud

Terug

Taaltesten professoren

Bij de integratie van academische hogeschoolopleidingen in de universiteiten, is ook de taalregeling in het hoger onderwijs gewijzigd. De bedoeling hiervan is om het anderstalige aanbod in het hoger onderwijs te versterken. Docenten die in het Engels lesgeven moesten dus vanaf dit schooljaar een taaltest afleggen. Niet iedereen heeft hieraan deel genomen, er zijn enkelen gebuisd voor de test, en in Leuven namen ze een eigen taaltest af. In de plenaire vergadering van woensdag twee oktober werd de minister hierover ondervraagd. 

In zijn antwoord schetst de minister hoe het dossier verlopen is en welke problemen zich hebben voorgedaan. De bedoeling is dat in februari 2015 alle instellingen een regeling hebben conform de wetgeving. Deze wetgeving houdt in dat de testen die dan worden afgenomen, internationaal erkend zijn. Ik vroeg hem of de internationale erkenning dan ook wordt aangetoond voor die datum. Een verslag van de vergadering kan u hier nalezen.

 

Toegevoegd op 03 oktober 2013

Tags: Vlaams Parlement

Facebook

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.