Naar inhoud

Terug

Studieduurverlenging

Met dit decreet leggen we de maatregelen vast met betrekking tot de wijzigingen aan de studieomvang van opleidingen in het hoger onderwijs. Het voorstel van decreet heb ik mee ingediend op 17 april 2013, en hebben we besproken in de commissie onderwijs op 25 juni 2013.

Dit decreet is er gekomen omdat er nood was aan een duidelijke procedure met duidelijke criteria wat betreft het wijzigen van de studieomvang van opleidingen. Een uitbreiding van de studieomvang is immers niet altijd opportuun. Zowel voor de studenten en hun ouder, als voor de samenleving, is studeren een grote kost. Naast de hogescholen en universiteiten zijn er ook nog andere plekken om bij te leren. Daarom moeten we voorzichtig zijn in het toepassen van studieduurverlenging.

Het decreet legt de criteria en de procedure vast voor een mogelijke uitbreiding van de studieomvang van masteropleidingen van 60 studiepunten naar 90 of 120 studiepunten. Het decreet voorziet ook een opening tot het aanbieden van educatieve masters in de toekomst, en een aantal overgangsmaatregelen voor studenten.

Een verslag van de commissievergadering over dit decreet kan u hier nalezen.

 

Toegevoegd op 12 juli 2013

Tags: Hoger onderwijs, Vlaams Parlement,

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.