Naar inhoud

Terug

Milieuzorg op School

Dinsdag 2 juli werd een overeenkomst ondertekend door Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege, minister Guy Vanhengel en de gedeputeerden Leefmilieu van de vijf Vlaamse provincies, waardoor het project voor 6 jaar (2014-2020) wordt verlengd.

Milieuzorg op school, of kortweg MOS genoemd, is een project van kleuter- tot secundaire school. Met dit project werken kinderen en jongeren samen met hun leerkrachten, directie en schoolpersoneel een milieuzorgsysteem uit op maat van de school. MOS biedt educatieve en praktische ondersteuning, maar de concrete invulling bepaalt de school zelf. De bedoeling van het project is om de aandacht voor het milieu te verankeren in de dagelijkse schoolwerking. Leerkrachten worden ondersteund met educatief materiaal, concrete praktijkvoorbeelden en advies.

Meer informatie over het project vind je hier.

Toegevoegd op 04 juli 2013

Tags: Vlaams Parlement

Facebook

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.