Naar inhoud

Terug

Kostenbeheersing secundair onderwijs

Niet iedereen heeft het schooljaar op een mooie manier kunnen afsluiten. Sommige leerlingen kregen hun rapport nog niet mee naar huis, omdat hun ouders nog facturen moeten betalen. Het probleem van de onbetaalde schoolfacturen is reëel. Rapporten inhouden gebeurt overal in Vlaanderen volgens de vzw Mensen voor Mensen. De ouders onder druk zetten door de rapporten van hun kinderen achter te houden is een slechte maatregel, maar we moeten uit dit voorbeeld lessen trekken en nadenken hoe we dit probleem op een goede manier kunnen aanpakken. Daarom stelde ik in de plenaire vergadering van woensdag 3 juli een actuele vraag aan minister Smet over de kostenbeheersing in het secundair onderwijs.

Voor het basisonderwijs hebben we de maximumfactuur ingevoerd, maar dit bestaat niet voor het secundair onderwijs. De kosten in het secundair onderwijs kunnen hoog oplopen. De minister beloofde nieuw onderzoeksmateriaal om het probleem van onbetaalde facturen op te lossen, en de piste van een maximumfactuur in de eerste graad secundair onderwijs wordt onderzocht. De scholen die de kosten niet beheersen, worden gesanctioneerd. Een verslag van de plenaire vergadering kan je hier nalezen.

Toegevoegd op 04 juli 2013

Tags: Actualiteitsdebat, Maximumfactuur, Vlaams Parlement,

Facebook

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.