Naar inhoud

Terug

Provinciaal dialoogmoment Mechelen

Dinsdag 4 juni bereikte de Vlaamse Regering een akkoord over het Masterplan Hervorming Secundair Onderwijs. Ruim 100 mensen hadden zich ingeschreven om donderdag 13 juni in de Thomas More Campus in Mechelen mee in dialoog te gaan hierover.

“Gelukkig heb ik meer duidelijkheid gekregen”, zegt Dirk. “Via de media kreeg ik onvoldoende inzicht, de tekst van het akkoord kan op verschillende manieren begrepen worden”.

Over de eerste graad, de professionalisering van de leerkracht, de aandacht voor kinderen die niet passen in het huidige onderwijssysteem en de verouderde scholeninfrastructuur werd heftig van gedachten gewisseld. Er waren voorstanders om voor de hervormingen te vertrekken vanuit het basisonderwijs. Andere deelnemers wezen op de visie en cultuur van professionalisering die in de school zelf aanwezig moet zijn. En wat met leerlingen die reeds vroeg weten waarmee ze bezig willen zijn en wat ze later willen worden. Wat is voor hen dan het voordeel van een brede eerste graad?

Er was veel onduidelijkheid rond het masterplan, veel verschil in mening, maar vooral een grote betrokkenheid van leerkrachten en directies!

Toegevoegd op 19 juni 2013

Tags: Hervorming secundair onderwijs, Vlaams Parlement,

Facebook

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.