Naar inhoud

Terug

Hervorming Secundair Onderwijs

 

Op dinsdag 4 juni bereikte de Vlaamse Regering een akkoord over het masterplan Hervorming van het Secundair Onderwijs. Al jaren werken we aan deze hervorming. In een wereld in verandering is het cruciaal dat het onderwijs mee evolueert. Met dit akkoord wordt een belangrijke stap gezet. De evolutie naar domeinscholen is hiermee ingezet. In deze domeinscholen worden verschillende studierichtingen binnen een bepaald interessegebied op verschillende niveaus aangeboden. Hiermee wordt een oplossing geboden voor de verkeerde studiekeuze die nu al te vaak wordt gemaakt. Leerlingen krijgen meer kansen om hun eigen talenten maximaal te ontplooien. Leerkrachten krijgen op deze manier gemotiveerde leerlingen in de klas die ze kunnen begeleiden tot het maximum van hun kunnen. Met deze hervorming willen we er zijn voor alle leerlingen in Vlaanderen, want elke leerling moet met plezier naar school kunnen gaan, wetende dat de vakken die hij of zij krijgt, zijn of haar talent versterken.

 

 

Naast de domeinscholen zijn er nog tal van andere maatregelen om de school van de toekomst te versterken.

Hierover werd op woensdag 5 juni een actualiteitsdebat georganiseerd in de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement. Mijn tussenkomst kan je hier nalezen.

 

Facebook

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.