Naar inhoud

Terug

What do you think?

Op 14 februari heeft UNICEF België, het VN-Kinderrechtencomité in België, het nieuwe What do you think?-rapport voorgesteld: “Iedereen gelijke kansen op school? Dat denken zij ervan. Het perspectief van maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren van (on)gelijke kansen op school”. Voor dit rapport peilde UNICEF naar de beleving van maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren van (on)gelijke kansen op school. Voor velen van hen is de school een waar hindernissenparcours, dat kwetst en uitsluit.

In het rapport worden verhalen, getuigenissen, illustraties, tekst, citaten, conferenties en dergelijke meer, gebundeld. Er is ook een video aan gebonden. In de beleidsaanbevelingen benadrukt UNICEF België de rol van de school in de strijd tegen ongelijkheden. Volgens het rapport dient de school te fungeren als hefboom voor elk kind. Op de website kan je het volledige rapport downloaden. De link vind je hier.

Toegevoegd op 15 februari 2013

Tags: Gelijke kansen, Vlaams Parlement,

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.