Naar inhoud

Terug

School van de toekomst

CD&V kiest voluit voor de school van de toekomst! Op 29 augustus hebben we onze visie op die school van de toekomst voorgesteld en toegelicht in Wijnegem. Daar hebben we ook meteen de Accolade-award uitgereikt aan de COV, de belangenbehartiger van de leerkracht. Zij werden in de bloemetjes gezet voor hun inzet en om hen een hart onder de riem te steken in de aanloop naar alweer een nieuw en uitdagend schooljaar. Het verslag van de dag lees je hier.

CD&V zet leerkrachten centraal. Zij zijn immers de spil van het onderwijs. 12% van de kandidaten op de CD&V-lijsten zijn beroepsactief in het onderwijs. Samen met de CD&V-leerkrachten werkten we een tekst uit met onze visie op de school van de toekomst. We ontwikkelden hiertoe zeven bouwstenen: leren leven, levensecht leren, leercentrum, brede scholen, schoolruimte, ouderverbondenheid en expert-leerkracht.

Meer over deze bouwstenen lees je in onze visietekst [PDF].

Toegevoegd op 03 september 2012

Tags: Vlaams Parlement

Facebook

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.