Naar inhoud

Terug

Gevaarlijk kruispunt Oevel

Onlangs werd het nieuw ingerichte kruispunt ter hoogte van de Nijverheidsstraat en de Molenstraat in Oevel opengesteld. De werkzaamheden die in opdracht van de Vlaamse overheid werden uitgevoerd, moeten een verbetering betekenen voor het doorgaand verkeer. Op vraag van enkele inwoners van Oevel ging ik ter plaatse de situatie bekijken.

De situatie is onbegrijpelijk. Er ontbreken fietsstroken en verkeerslichten. Voor voetgangers is geen signalisatie aangebracht. Ook voor fietsers is de situatie erg onduidelijk. Een beperkte observatie van de verkeerssituatie toont aan dat fietsers niet weten op welke manier ze het kruispunt moeten oversteken. Van de  tien fietsers die op het kruispunt arriveerden, hebben er vier de juiste route genomen.

Binnen  tien dagen begint het nieuwe schooljaar. Dagelijks passeren schoolkinderen het kruispunt omdat ze van Oevel naar Geel fietsen. Ook volwassenen die op het industriegebied van Westerlo en Olen werken, maken gebruik van deze route. Ik ondervraag minister Crevits onmiddellijk over de situatie. Tegen 1 september hoop ik dat de situatie veilig zal zijn.

Toegevoegd op 27 augustus 2012

Tags: Herselt, Mobiliteit, Openbare Werken,

Facebook

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.