Naar inhoud

Terug

Vrouwentongen

Op zondag 1 en maandag 2 juli nodigde ik samen met Wendy Tubbax en Hilde Van Reet de Herseltse vrouwen uit om bij een hapje en een drankje gezellig te praten over wat vrouwen bezighoudt. De drie voornaamste thema’s die over de vrouwentongen rolden waren de woonproblematiek, het tekort aan zorgverlening en het openbaar vervoer.


Iedereen was het erover eens dat de landelijkheid van onze gemeente bewaard moet blijven. Wel stelden de vrouwen dat er naar alternatieve woonvormen moet gezocht worden om de woonproblematiek op te lossen. Op vlak van zorgverlening vroeg men aandacht voor de lange wachtlijsten in het rusthuis en het tekort aan palliatieve zorg. Tenslotte kwam de afbouw van het openbaar vervoer in de regio aan bod alsook de slechte afstemming van de verschillende vervoersmiddelen. Alternatieve openbare vervoerssystemen voor de landelijke gebieden dringen zich op!

Het waren ontspannende maar inhoudelijk vruchtbare babbels. Foto’s vind je hier.

 

Toegevoegd op 06 juli 2012

Tags: Herselt

Facebook

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.