Naar inhoud

Terug

Jongeren doen op Zuiddag hun zeg over taal

Zes jongeren volgden op 20 oktober 2011 de commissie Onderwijs en kropen even in de huid van Vlaams parlementslid. Dit naar aanleiding van de Zuiddag in Vlaanderen en Brussel: zo’n 10.000 Vlaamse jongeren gingen tijdens de schooluren een dagje werken. Hun loon van die dag schenken ze aan leeftijdsgenoten uit Tanzania.

De Zuiddag leek me een mooi initiatief om jongeren het woord te geven in de commissie Onderwijs. Om hun mening te kennen over de talennota van de minister die geagendeerd stond. Boeiende babbels. De jongeren proefden van hoe onderwijsregelgeving tot stand komt. Als parlementsleden kregen we op onze beurt leerrijke input van de leerlingen over hoe ze denken over het talenonderwijs. Tijdens de middag discussieerden we ook over de hervorming van het secundair onderwijs.
 

Toegevoegd op 20 oktober 2011

Tags: Hervorming secundair onderwijs, Taal, Vlaams Parlement,

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.