Naar inhoud

Terug

Herseltse tekenschool officieel erkend

De tekenschool in Herselt is officieel erkend. De afdelingen in Ramsel en Herselt centrum hebben de gehoopte kaap van 120 leerlingen bereikt.

In 2004 gaf schepen van Cultuur Kathleen Helsen (CD&V) de start voor de oprichting van een filiaal van de tekenschool in Westerlo in de vrije basisschool Ter Veste in Herselt. Vier jaar later kregen ook de kinderen uit deelgemeente Ramsel de kans om zich in te schrijven in de tekenschool in Steenovens in Ramsel.

Mee dankzij de inzet van het personeel trokken de twee Herseltse filialen de laatste jaren alsmaar meer jong creatief talent aan. Sinds dit schooljaar zijn meer dan 120 kinderen effectief ingeschreven. Een mijlpaal die nodig was om als filiaal officieel erkend te worden en te kunnen blijven bestaan.

Kathleen Helsen is tevreden: “Het doet deugd dat heel wat jongeren de weg vinden naar de tekenschool. Ze kunnen er hun creatief ei leggen en leren spelenderwijs van elkaar. Creativiteit is vandaag een sleutelwoord in onze snel veranderende maatschappij, een essentiële bouwsteen voor innovatie. Innovatieve en creatieve mensen zijn vandaag zeer gegeerd op de arbeidsmarkt.”

Toegevoegd op 08 november 2010

Tags: Cultuur, Herselt,

Facebook

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.