Naar inhoud

Terug

Tekenschool gaat creatief om met talent

De tekenschool in Herselt heeft mooie plannen voor volgend schooljaar. Samen met de leerlingen van Tongelsbos zet de tekenschool een filmisch, digitaal project op. Het initiatief wordt gesubsidieerd door de Vlaamse overheid.

De tekenschool wil zoveel mogelijk jongeren in Herselt in contact brengen met kunst en cultuur. De leerlingen leren er respectvol om te gaan met elkaar en met elkaars werk en materiaal. De samenwerking met Tongelsbos past in deze visie: leerlingen met een verschillende achtergrond vanuit hun talent leren kijken naar het talent van anderen door samen creatieve dingen te doen.

De contacten zullen om organisatorische redenen vooral onrechtstreeks verlopen. Zo leggen de leerlingen hun indrukken vast via foto, tekening, tekst en geluid. Ook staan er echte ontmoetingen op de agenda: een bezoek aan elkaars atelier, gezamenlijke creatieve activiteiten.

Het materiaal dat gefotografeerd, op beeld vastgelegd of getekend werd, wordt uiteindelijk verwerkt tot een film, een collage of stripverhaal.

Cultuurschepen Kathleen Helsen: “Het is fijn dat jongeren uit Herselt de weg vinden naar de tekenschool; dat ze hun creativiteit kunnen laten botvieren, iedereen op een eigen manier. Creativiteit is ook gegeerd op de arbeidsmarkt. Om vanuit Vlaanderen de opwaartse Aziatische druk te kunnen counteren, moeten we evolueren naar een innovatiegedreven economie. En dat betekent inzetten op de creativiteit van mensen.”

Meer info over de tekenschool op 0475-35.42.86 of gts-2260@yucom.be
 

Toegevoegd op 08 juli 2010

Tags: Cultuur, Herselt,

Facebook

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.