Naar inhoud

Terug

Capaciteitsproblemen vergen degelijke oplossing

De voorbije maanden was veel te doen rond plaatstekort in de kleuter- en lagere scholen in de grote steden. De minister beloofde begin maart dat op 1 september 2010 alle kinderen in Vlaanderen een plaats op school zouden hebben.

Op dit moment is de werkelijke omvang van het probleem zeer onduidelijk. Verschillende cijfers doen de ronde. Ik plaatste een gedachtewisseling over de capaciteitsproblemen op de agenda van de commissie Onderwijs van donderdag 3 juni.

Ik verwacht van de minister dat hij met een sterk dossier naar het parlement komt. Dat hij duidelijk kan weergeven hoe hij het plaatstekort in Antwerpen zal oplossen. En dat het werkelijk om een oplossing voor het probleem gaat.

Ik hoop dat de minister in de gedachtewisseling kan aantonen dat de financiële middelen correct worden ingezet. En dat hij niet alleen zal verduidelijken hoe het infrastructuurprobleem zal worden aangepakt, maar ook een plan klaar heeft om voldoende leerkrachten te rekruteren.

Een sterk dossier en een degelijke oplossing vormen voor onze CD&V-fractie voorwaarden om verdere decretale aanpassingen via onderwijsdecreet (OD) XX te stemmen.
 

Toegevoegd op 01 juni 2010

Tags: Vlaams Parlement

Facebook

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.