Naar inhoud

Terug

Minister Crevits fietst in Herselt

Herselt kreeg op 1 februari bezoek van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits. De minister stapte ter plaatse af bij de verkeersonveilige punten en aan te pakken wegen in onze gemeente.

Vóór de minister haar reis naar Herselt aanvatte, stelde ze in het dossier vast dat sinds CD&V opnieuw de leiding neemt in de Vlaamse Regering, Herselt kan rekenen op zware investeringen. De Vlaamse overheid investeerde 2,1 miljoen euro voor de doortocht en maakt nu nog eens 2,8 miljoen vrij voor de heraanleg van de Westerlosesteenweg.

Inderdaad. De werkzaamheden die vandaag uitgevoerd worden, werden vorige legislatuur voorbereid. Ook de financiële middelen werden voorzien. Vanaf mijn eerste week in het parlement bracht ik minister-president Kris Peeters op de hoogte van de grote noden in onze gemeente. Met VLD, sp.a en Groen! werden we op de droog zaad gezet. Gelukkig hebben we nu de mogelijkheid om met een CD&V-minister onze inwoners te geven waarop ze recht hebben.

Maar we moeten vechten voor meer! Ik wil een ring rond Herselt. In functie van de Noord-Zuidverbinding mag de Vlaamse Regering de mogelijkheid van een ring rond Herselt niet in de schuif stoppen. Ook in Herselt is de verkeersleefbaarheid voor de lokale bevolking van zeer groot belang.

Minister Crevits kan niet onmiddellijk overgaan tot de aanleg van een ring omdat die eerst op het structuurplan van Vlaanderen moet worden getekend. Daarvoor zal ik nu alle inspanningen doen. Het wordt een moeilijk oefening, maar daarom des te uitdagender.
 

Toegevoegd op 05 februari 2010

Tags: Herselt, Mobiliteit, Noord-Zuidverbinding, Openbare Werken,

Facebook

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.