Naar inhoud

Terug

Herselt geeft subsidie voor ontwikkelingssamenwerking

Verenigingen in Herselt die werken rond ontwikkelingssamenwerking kunnen een subsidie aanvragen bij het gemeentebestuur. De gemeenteraad keurde zopas de nieuwe reglementering goed.

Om lokale erkende verenigingen en organisaties te stimuleren om initiatieven rond ontwikkelingssamenwerking op poten te zetten, besliste het gemeentebestuur het subsidiereglement te vereenvoudigen en aan te passen.

De tekst was moeilijk verstaanbaar waardoor verenigingen minder makkelijk een beroep deden op de subsidie. Ontwikkelingssamenwerking vinden wij een opdracht voor iedereen. Daarom willen we alle instellingen, organisaties en verenigingen stimuleren om solidariteitsacties te ondernemen voor de zwaksten in de wereld. We doelen hiermee niet uitsluitend op geldacties, maar willen vooral ook aanzetten tot sensibilisering.

Het gemeenbestuur trekt hiervoor jaarlijks 750 euro uit.


 

Toegevoegd op 03 februari 2010

Tags: Herselt, Ontwikkelingssamenwerking, Vereniging,

Facebook

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.