Naar inhoud

Terug

Bezoek aan Kringloopwinkel en TWERK

Op 25 september bracht ik een bezoek aan de Kringloopwinkel en de sociale werkplaats TWERK in Herentals. Ik noteerde mijn huiswerk.

In de Kringloopwinkel gaven directeur Rik Oplichtenbergh en zijn medewerkers op een enthousiaste manier toelichting bij de werking ervan. Een rondleiding op de site maakte meteen duidelijk dat de sociale werkplaats een visie en plannen voor de toekomst heeft. Een boeiend onderdeel van de uiteenzetting betrof de knelpunten die zij vanuit de sociale werkplaats ervaren. De crisis slaat in de eerste plaats toe bij de mensen die verbonden zijn of geweest zijn bij de Kringloopwinkel. Een snelle en adequate opvang voor de slachtoffers is vandaag omwille van de regelgeving en uitgewerkte procedures niet altijd mogelijk. Ik heb mijn huiswerk genoteerd!

Na een kennismaking met de Kringloopwinkel stapten we naar de sociale werkplaats TWERK. We werden ondergedompeld in de geur van chocolade en zagen de figuurtjes van sinterklaas en zwarte piet veranderen van glazig wit in melkchocolade bruin. De werknemers, die allen een matige tot ernstige vorm van autisme hebben, gaven ons zeer gedreven uitleg over de procedures en activiteiten op de werkplek. Zij maakten ons duidelijk dat de begeleiders die de werknemers dagelijks ondersteunen, een bijzondere expertise nodig hebben om met deze doelgroep aan de slag te gaan.

De kennismaking met deze sociale werkplaats heeft mij geprikkeld om op korte termijn terug te keren naar TWERK om te vernemen hoe de regelgeving best aangepast wordt zodat ook mensen met autisme een plaats krijgen op de arbeidsmarkt. Mijn agenda knippert op 4 november!
 

Toegevoegd op 28 september 2009

Tags: Gelijke kansen, Kempen, Sociale werkplaats, Stage, Tewerkstelling, Vlaams Parlement,

Facebook

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.