Naar inhoud

Terug

Oproep op tot ernst, sereniteit en een constructieve houding

De beslissing van de Raad van State over de nieuwe hartcentra is duidelijk: er komt voorlopig geen hartcentrum in de Kempen. Concluderen dat daarmee het dossier in de ijskast zit, vind ik een fout besluit. Ik hoop dat alle betrokkenen in de gezondheidszorg in de Kempen hun verantwoordelijkheid nemen.

Lees het artikel uit Gazet van Antwerpen van 16 september 2009 [PDF].

De discussie over welk ziekenhuis het meest recht heeft op de uitbouw van een hartcentrum sleept al geruime tijd aan. Elke vestiging haalt de beste papieren naar boven om het laken naar zich toe te trekken. De spanning stijgt tussen het oostelijk en westelijk deel van de Kempen. De gouverneur heeft de belangrijke opdracht gekregen om de Kempen met de neuzen in dezelfde richting te zetten. We moeten ons ervan bewust zijn dat zij enkel kan lukken als de uitbouw van de gezondheidszorg in de Kempen benaderd wordt vanuit het oogpunt van de patiënt die recht heeft op een sterk uitgebouwd gezondheidsaanbod met de beste kwaliteit.

Ik wil de sector oproepen om in afwachting van een nieuwe federale regelgeving in alle ernst, in alle sereniteit de tijd die nog rest, nuttig te gebruiken om constructief te werken aan een zorgstrategisch plan zodat alle Kempenaars met een gerust hart de toekomst tegemoet kunnen zien.
 

Toegevoegd op 16 september 2009

Tags: Hartcentrum, Kempen, Vlaams Parlement, Welzijn,

Facebook

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.