Naar inhoud

Terug

Op bezoek in de kunstacademie in Wilrijk

Op vrijdag 11 september bracht ik een bezoek aan de stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten in Wilrijk. De kans om kennis te maken met twee opleidingen die een sterk civiel effect hebben: zowel de restaurateurs als de steenkappers kunnen na hun opleiding onmiddellijk aan de slag als werknemer of als zelfstandige.

Bekijk foto's van het bezoek aan de kunstacademie.

Wij hebben te snel de indruk dat kunstopleidingen vooral amusement zijn voor mensen die op zoek zijn naar een zinvolle vrijetijdsbesteding. Het is vaak om die reden dat volwassenen lessen volgen aan de kunstacademie. Maar we mogen niet veralgemenen.
 

Daarom moeten we bij de hervorming van het kunstonderwijs een duidelijk onderscheid durven maken tussen opleidingen die opleiden tot kunstambachten en de opleidingen in de vrije kunsten. Zowel in de subsidiëring als in de certificering moeten we andere toepassingen maken.
 

Toegevoegd op 15 september 2009

Tags: kunstonderwijs, Vlaams Parlement,

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.