Naar inhoud

Terug

Opel: CD&V blijft aandringen op correcte toepassing Europese regels

De berichten over de mogelijke afbouw en sluiting van Opel Antwerpen zijn onheilspellend voor de werknemers van het bedrijf en de toeleveringsbedrijven, en voor de Vlaamse economie in het algemeen.

Het belangrijkste is dat er nu snel duidelijkheid komt over de toekomst. De werknemers, en alle anderen wiens toekomst van Opel afhangt, kunnen geen genoegen nemen met geruchten en verklaringen, ze hebben recht op zekerheid over hun situatie.

CD&V zal de Commissie ondervragen in het Europees Parlement. Respect voor en handhaving van de regels inzake staatssteun – toch één van de fundamenten van de Europese Unie – is het minste wat men van de Commissie mag verwachten.
 

De Vlaamse en de federale regering hebben de voorbije maanden al het mogelijke gedaan om de toekomstkansen voor Opel Antwerpen maximaal te houden. Ze blijven dat ook nu doen. In welk scenario we ook terechtkomen, onze regeringen zullen de getroffenen niet laten vallen.

Ook Europees blijft CD&V alle kansen benutten. Al op 17 februari informeerde Marianne Thyssen bij de Europese Commissie welke maatregelen de Commissie nam om concurrentieverstorende overheidssteun tegen te gaan en te vermijden dat multinationals verschillende lidstaten tegen elkaar uitspelen. De Commissie verzekerde daarop dat de ze “nauwlettend toezicht uitoefent op de maatregelen van lidstaten die investeringsbeslissingen op de interne markt zouden kunnen verstoren.” Ze beklemtoonde ook dat ze inbreukprocedures inleidt wanneer de EU-voorschriften niet worden nageleefd.

 

Toegevoegd op 14 september 2009

Tags: Opel, Vlaams Parlement,

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.