Naar inhoud

Terug

Ensemble zingen

De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van de vrije basisscholen De Egelantier uit Gestel (Meerhout) en St Remacle bij Marche-en-Famenne werkten samen aan het project Ensemble zingen.

Als Vlaams parlementslid had ik het genoegen de kinderen deze week te ontmoeten in het parlement.

 

Het thema van het project luidt ‘kinderrechten’.

Midden mei namen de leerlingen samen een cd op met liedjes die ze zelf geschreven hebben. Het was een bijzonder positieve ervaring.

Op 2 juni ontmoetten de leerlingen elkaar opnieuw in het parlement. Als Vlaams parlementslid had ik de kans om samen met minister Fonck van de Franstalige Gemeenschap de kinderen te ontmoeten en met plezier te antwoorden op hun vragen.

Het opzet van het project is om de kinderen een idee te geven van het belang van kinderrechten in de wereld waarin ze leven: hun dagdagelijkse leven thuis en op school, maar ook in hun regio, in hun land, in Europa, in de wereld.

Bekijk hier de foto's van Ensemble zingen.
 

Toegevoegd op 04 juni 2009

Tags: Kempen, Kinderrechten, Vlaams Parlement,

Facebook

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.