Naar inhoud

Terug

Verwerking schooltoelage gebeurt niet efficiŽnt

Op 25 juni 2008 keurde het Vlaams Parlement de nieuwe financiering van het leerplichtonderwijs goed. Dit nieuwe financieringssysteem inzake werkingsmiddelen in het basis- en secundair onderwijs financiert scholen deels op grond van bepaalde leerlingenkenmerken. Zo wordt rekening gehouden met vier leerlingenkenmerken: het opleidingsniveau van de moeder, de thuistaal, de woonbuurt en het ontvangen van een schooltoelage.

De indicator schooltoelage speelt een belangrijke rol in het bepalen van de werkingsmiddelen van een school. Een goede verwerking van de aanvragen is essentieel. Kathleen ondervroeg de minister over hoe de verwerking gebeurt en stelt verbaasd vast dat de dienst Studietoelagen zelf geen gegevens bijhoudt over hoeveel aanvragen er zijn toegekend aan een bepaalde school.

Lees vraag en antwoord (PDF).

Toegevoegd op 30 april 2009

Tags: school- en studietoelage, Vlaams Parlement,

Facebook

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.